Delphine Boël wil prinses van België worden: “Koning Albert heeft het aan zichzelf te wijten”
COS
Delphine Boël wil prinses van België worden: “Koning Albert heeft het aan zichzelf te wijten”
Foto: Photonews

Delphine Boël verscheen gisteren voor de rechtbank in de zaak tegen koning Albert. Ze wil prinses van België worden en aangesproken worden met Hare Koninklijke Hoogheid.

Waar het Delphine Boël in de eerste plaats om erkenning te doen was, wil ze nu alles; het geld, het prestige én de titel. “Koning Albert heeft haar gebroken met zijn erkenning eind januari. Niet door toe te geven dat hij haar vader is. Wel door de manier waarop”, zegt royaltywatcher Wim Dehandschutter in Het Nieuwsblad.

Koning Albert deed dat koudweg en zonder emotie in een persmededeling. “Met de vermelding dat er nooit een band was, terwijl jeugdfoto’s het tegendeel bewijzen. Zelfs met de beschuldigende vinger dat zij deze ‘lange, pijnlijke procedure’ was aangegaan.” Dat was voor Delphine de druppel.

“Ze had Albert de ruimte gelaten om zelf de resultaten van het DNA-onderzoek te delen en te tonen dat hij tot inkeer was gekomen. Hij liet daarbij de zoveelste kans liggen om haar bestaan op een elegante, menselijke manier toe te geven. Ze wil geen wraak. Maar ze voelt sindsdien geen mededogen meer. Dus eist ze waar ze recht op meent te hebben.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.