Brigitte Balfoort schept duidelijkheid over koning Filip: “Die relatie ligt nog iets moeilijker”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Dat koning Filip niet zo’n fijne jeugd had weet ondertussen iedereen. De relatie met zijn vader koning Albert is ondertussen al wat beter nadat die Delphine erkende als zijn dochter. Brigitte Balfoort vertelt ons hoe de andere relaties binnen de familie momenteel zijn.

Zijn alle plooien binnen de familie echt gladgestreken? 
Na alles wat er gebeurd is, zou het mij ten sterkste verwonderen mochten Paola en Delphine in elkaars armen vliegen. Hier voel je echt de hand van koning Filip. Die is nu hoofd van de familie en hij voelt een band met Delphine, want zowel Filip als Delphine hebben een heel zware jeugd gehad door hun respectievelijke vader en moeder.

Begrijp je dat koning Filip de hand reikt aan Delphine?
Ik begrijp heel goed dat hij haar de hand reikt. Koning Filip heeft wel niet voor zijn beurt actie ondernomen en heeft gewacht tot alles officieel meegedeeld was. Ik vond zijn gebaar prachtig. Eenzelfde gebaar kwam er toen hij Delphine uitnodigde bij de herdenking van de overleden leden van de koninklijke familie. Hij moet gedacht hebben, het zijn ook haar voorouders.
 

Brigitte Balfoort: "De relatie met zijn zus ligt moeilijker voor koning Filip"

Brigitte Balfoort
Afbeelding bron: Photonews

Hoe liggen de relaties tussen de kinderen van Paola en Albert, gezien hun moeilijke jeugd?
Tussen Albert en zijn zoon Filip gaat het iets beter nu, want Albert heeft het heel moeilijk gehad met Delphine. Filip heeft gepusht bij zijn vader om Delphine te erkenning. Nu dat achter de rug ligt, gaat het beter tussen hen.

En hoe is de band met zijn zus Astrid?
Met zijn zus Astrid ligt de relatie nog iets moeilijker, omdat Astrid duidelijk het lievelingetje is van zijn ouders. Zij heeft ook altijd de kant van Albert en Paola gekozen. Dat heeft de zaken er niet altijd op vergemakkelijkt. En over Laurent denk ik niet dat ze in Laken nog wakker liggen. Die heeft zijn eigen leven. Hij zit ook nu zelf in een moeilijke periode in zijn leven. Met het ouder worden, wordt hij er niet gemakkelijker op.