Brexit strooit roet in het eten voor nieuwe film over Lady Diana: “Deprimerend”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Binnenkort starten de opnames van een nieuwe film over het Briste koningshuis. In ‘Spencer’ zal het leven van lady Diana Spencer centraal staan.

De Amerikaanse actrice Kristen Stewart, bekend van de ‘Twilight’-films, zal alvast gestalte geven aan Diana Spencer zelf. Zij is momenteel de enige (grote) naam die aan het project verbonden is.

Opvallend is dat een Amerikaanse in de huid van de Britse Diana zal kruipen, maar ook de andere acteurs zouden weleens helemaal niet Brits kunnen zijn. Casting director Amy Hubbard deed recent een oproep voor de rol van een jonge prins William met een Europees paspoort.

Deprimerend

De film zal namelijk worden opgenomen in Duitsland en vanaf 1 januari 2021 zullen Britten niet zonder Europees paspoort binnen Europa kunnen reizen omwille van de Brexit. De tweet zorgde voor commotie bij acteurs die vrezen bepaalde rollen daardoor niet meer te kunnen krijgen.

“Het is gebruikelijk dat het paspoort van belangrijke personages overeenkomen met die van de financiers”, citeert New York Post Amy. “Dat heeft niet per se met administratieve rompslomp te maken, maar het blijft toch deprimerend.”