Tomas De Soete windt er geen doekjes om tegenover ex-werkgever VRT: "Gaan ze nog spijt van hebben"
COS
Tomas De Soete windt er geen doekjes om tegenover ex-werkgever VRT: "Gaan ze nog spijt van hebben"
Foto: DPG Media/Willy

De VRT heeft onlangs verschillende werknemers een ontslagbrief bezorgd omwille van de besparingen. Ook Tomas De Soete kreeg jammer genoeg zo'n brief.

Tomas De Soete werkte maar liefst 25 jaar voor de VRT. Hij was als radiopresentator te horen op Studio Brussel en Radio 1. Op televisie presenteerde hij het succesvolle 'Café Corsari' naast Freek Braeckman.

Heel lang heeft Tomas het niet zonder job moeten doen. Na de kerstvakantie start hij namelijk als freelancer bij radiozender Willy. Daar neemt hij het ochtendblok over van Wim Oosterlinck, die een half jaar ouderschapsverlof neemt.

Zijn ontslag is verteerd. Al moet Tomas wel toegeven dat hij het ontslag niet zag aankomen. Hij had recent nog een gesprek gehad over nieuwe mogelijkheden. "Dus ook ik werd verrast door die mail waarin ik werd verzocht om op gesprek te komen", zegt hij bij HLN.

"Er zijn superveel goeie profielen ontslagen, vakmensen van wie ik met alle wil van de wereld niet begrijp dat ze 'zo stoem' zijn om hen te laten gaan. Geloof me, van bepaalde mensen gaan ze nog spijt hebben dat ze weg zijn", aldus Tomas De Soete.

Meer nieuws

Meer nieuws

.