Sven Ornelis verrast nadat hij corona oploopt: "Denk zelfs te weten waar ik besmet ben geraakt"
COS
Sven Ornelis verrast nadat hij corona oploopt: "Denk zelfs te weten waar ik besmet ben geraakt"
Foto: Photonews

Sven Ornelis dacht dat hij zou kunnen ontsnappen aan het coronavirus, maar dat blijkt niet het geval. De radiopresentator is besmet geraakt in Spanje.

Sven Ornelis zou dit weekend naar België terugvliegen voor enkele dj-sets, maar die moet hij allemaal annuleren omwille van zijn coronabesmetting. Hij kreeg last van een ontsteking aan z'n oog en kreeg "een flinke snotneus". Een coronatest bleek positief. Dat schrijft Sven op zijn website.

Hij doet ook een opvallende vaststelling: "Ik denk zelfs te weten waar ik besmet ben geraakt", klinkt het in zijn laatste blogpost. "Maandagavond ging ik met Sjaak en Luis op restaurant. En één van de obers droeg een mondkapje. Alle andere niet", zegt Sven.

"Ik vroeg nog aan de man: 'Moeten jullie nu weer mondmaskers op in de horeca?' En hij reageerde daar wat raar op. Hij zei zoiets als "sommigen moeten dat, in specifieke omstandigheden". Ik snapte het niet goed, maar het was wel duidelijk aan zijn rare reactie dat hij mijn vraag niet zo waardeerde."

Niet zo verantwoord

De man had wellicht covid. Maar waarom was hij dan aan het werk? "In Spanje beschouwen ze corona sinds eind maart als een soort van griep", legt Sven uit. Cijfers worden niet meer echt bijgehouden, PCR-tests hoeven niet meer en je hoeft bij lichte symptomen zelfs niet in isolatie te gaan.

"Ik wil niet zeggen dat ik het dus van die ober heb gekregen, maar het kan wel", merkt Sven op. "Overigens zou ik dus volgens de regels van Spanje perfect buiten mogen komen", merkt Sven op. "Dat kan allemaal goed zijn, maar zelf vind ik dat raar en eigenlijk ook niet zo verantwoord. Zo verspreidt het virus zich uiteraard razendsnel."

Meer nieuws

Meer nieuws

.