Showbizzwatcher niet te spreken over Peter Van de Veire: "Compleet misplaatst en toondoof"
COS
Showbizzwatcher niet te spreken over Peter Van de Veire: "Compleet misplaatst en toondoof"
Foto: Photonews

Zaterdag waren er de eerste 'Kastaars!', de gloednieuwe mediaprijzen. De show werd uitgezonden op Eén, VTM en Play4 en gepresenteerd door Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst.

Bijna anderhalf miljoen mensen zag zaterdag onder meer hoe 'De Mol' de Kastaar voor beste tv-programma won en hoe James Cooke werd uitgeroepen tot de mediapersoonlijkheid van het jaar. Ook onze showbizzwatcher heeft natuurlijk gekeken en heeft een mening over de gloednieuwe mediaprijzen.

Het hele 'James De Musical'-karakter, waarbij hits in een aangepast jasje werden gestoken, was zeer geslaagd. Petje af voor James Cooke en zijn team. Het was ook fijn dat artiesten als Metejoor, Niels Destadsbader en Pauline hun eigen nummer kwamen zingen.

De presentatie was in handen van Gert Verhulst, Danira Boukhriss Terkessidis en Koen Wauters. Die deden het - zoals verwacht - prima. Met een knaller van een openingsact die meteen de toon voor de avond zette. Toch sprongen er enkele ongemakkelijke momenten van de presentatoren in het oog.

Zo was er Gert Verhulst die Brecht en Dziubi uit 'Blind Getrouwd' niet uit elkaar kon houden, maar was er ook een veel te lang onvoorbereid gesprek tussen Koen Wauters en 'Thuis'-icoon Leah Thys. Ook een interactie tussen Gert en Koen over het al dan niet beschikken over een echtgenote was meer dan ongemakkelijk.

Ook de awarduitreikers konden er wat van. Zo mochten Jamie-Lee Six en Rik Verheye aan het begin van de avond twee awards uitreiken. Wij hadden ze liever een stuk eerder van het podium zien verdwijnen. Het meest ongemakkelijke moment kwam echter van Peter Van de Veire,

Peter mocht samen met zijn nieuwe radiosidekick Kim Van Oncen een Kastaar mocht uitdelen voor beste radioprogramma. "Ik heb net van Play4 gehoord dat hun rad te koop staat, dus de mensen van de VRT: als je nog wat geld over hebt na al die vedettenlonen, doe gerust wat je moet doen", verkondigde hij.

Een ijzige stilte in de zaal en een ongemakkelijke blik van Kim volgden. Peter vergeet even dat ook zijn loon tot die 'vedettenlonen' gerekend mag worden. Naar ons gevoel een compleet misplaatste en toondove opmerking van de presentator.

We concluderen: de nieuwe mediaprijzen zijn voor ons zeker geslaagd. De show zat goed in elkaar, het entertainment was van de bovenste plank en de presentatie was prima. Al mogen er zeker een aantal schoonheidsfoutjes onder handen worden genomen in de komende editie. 

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.