Rani De Coninck niet te spreken over misleidende krantenkoppen: "Eén vlijmscherp valse noot"
COS
Rani De Coninck niet te spreken over misleidende krantenkoppen: "Eén vlijmscherp valse noot"
Foto: Play4

Rani De Coninck is al enkele weken niet op de radio te horen. Deze week verduidelijkte ze in een brief, die collega Raf Van Brussel voorlas, wat er juist aan de hand is.

In de vriendengroep van Rani De Coninck sloeg een half jaar geleden het noodlot toe. Die gebeurtenis heeft ervoor gezorgd dat oude wonden weer pijnlijk open liggen. Rani's zus overleed 37 jaar geleden. Nu laat ze voor de eerste keer de kwetsbaarheid toe.

Op Instagram laat Rani nu van zich horen na de berichtgeving van afgelopen week. "Vandaag ben ik heel blij dat ik de boodschap noodgedwongen aan de grote klok heb moeten hangen. Zoveel warme reacties van mensen die er de grote kracht van kwetsbaarheid in hebben gevoeld", schrijft Rani.

"Voor mij klok er maar één vlijmscherp valse noot. Ze was hoorbaar in enkele misleidende krantenkoppen van nochtans heel mooie en respectvolle artikels. Bovenaan prijkten titels waarin jammer genoeg niet de kracht maar de zwakte van kwetsbaarheid in vette letters werd gezet. Want 'Rani De Coninck kampt met mentale problemen.'"

"Alsof verdriet delen of tonen van kwetsbaarheid een mentaal probleem zou zijn. Als was het geen kracht maar een zwakte waar we niets mee te maken willen hebben. Zo werd mijn pijn als een probleem weggezet. Als ik al met iets te kampen heb, dan is het met verdriet om het verlies van mijn zus", benadrukt ze.

"Kwetsbaarheid is niet het probleem, het is de oplossing", vindt Rani. "Zolang we het maar aandurven om ze te tonen. Want door kwetsbaarheid te delen, verbinden we ons met elkaar. Dat is de basis van liefde, de motor van een goed team, maar ook de kern van een warme samenleving", besluit ze.

https://www.instagram.com/p/Cn15UA0Iv8e/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.