Politica Els Ampe streng voor BV na heisa over naaktfoto’s: “Mocht je er niet over praten van de VRT?”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen week kwam er aan het licht dat er naaktfoto's van verschillende Bekende Vlamingen zijn uitgelekt. Eén van hen heeft ook al een advocaat onder de arm genomen. Voor politica Els Ampe (Open VLD) wordt dit doodgezwegen.

Niemand wil reageren op de hele zaak. Al is iedereen het er wel over eens dat je dergelijke dingen gewoon niet doet. BV’s zijn ook meestal een voorbeeld voor kinderen en hoe moeten die reageren als ze dit horen?

Politica Els Ampe wil dat er over de hele zaak beter en meer gecommuniceerd wordt, vooral dan ook naar kinderen toe. Opvallend is dat Els zich ook richt tot Radio 1-presentatrice Sophie Lemaire. “In jouw programma sprak je over krachtige beelden. Waarom is er dan niet gesproken over de beelden die al een paar dagen circuleren op What’s App?”

“Beelden waarin bekende presentatoren van jeugdprogramma’s van VRT, VTM en VIER te zien zijn. Dat zijn krachtige beelden. Zo kwam mijn dochter naar mij om uitleg te vragen over die beelden. Ze vroeg zich af waarom de YouTube-oorlog tussen Celine Dept en Acid nieuws was, maar deze beelden niet? Mocht je er niet over praten van de VRT-top?”

Tags els ampe