Peter Van de Veire zwaar teleurgesteld door VRT
LHX
Peter Van de Veire zwaar teleurgesteld door VRT
Foto: wvds

In de recentste aflevering van de podcast '22 minuten stomme vragen' is niemand minder dan Peter Van de Veire te gast. Hij doet er een opvallende onthulling.

Aan presentatoren Robin Keyaert en Kawtar Ehlalouch vertelt Peter Van de Veire dat hij vele jaren geleden door tv-maker Kamiel De Bruyne gevraagd werd om 'Sorry voor alles' te presenteren. Hij vond het toen al een geniaal concept, dus was er meteen voor gewonnen.

Hij was erg betrokken bij de voorbereidingen en beleefde er enorm veel plezier aan de opnames van een proefaflevering. "Het was een van de beste dingen die ik ooit mijn tv-leven gedaan heb", zegt hij zelfs.

Toen Kamiel het format ging verkopen aan VRT, kreeg hij te horen dat die van een ander productiehuis al een soortgelijk voorstel gekregen hadden. Met dat andere productiehuis kwam het echter nooit tot een uitwerking, terwijl Kamiels voorstel in de schuif bleef liggen.

Een jaar later ging hij het opnieuw pitchen bij VRT, met succes. "We gaan het maken, en jouw naam staat erop", kreeg Peter te horen. Even later bleek er echter een complicatie te zijn.

'Eurosong', dat Peter ook presenteerde, zou immers net als 'Sorry voor alles' op zondag worden uitgezonden. "Een programmabaas – iemand die ik intussen vergeven heb, maar waarop ik heel kwaad ben geweest – zei me dat ik daarom 'Sorry voor alles' niet kon presenteren."

"We geven nooit twee zondagavondprogramma's aan één presentator", was de reden, ook al werden de twee programma's niet in dezelfde periode uitgezonden. "Achteraf is gebleken dat dat voor geen meter klopte."

Het was Adriaan Van den Hoof die de job in Peters plaats kreeg. Het was een enorme teleurstelling. "Ik mocht heel veel programma's presenteren, dat was het probleem niet. Maar ik stond op de eerste rij en had ervan mogen proeven. Ik dacht: laat mij dit gewoon meemaken."

Meer nieuws

Meer nieuws

.