Peter Van de Veire bijzonder hard aangepakt: "Onaangenaam"
COS
Peter Van de Veire bijzonder hard aangepakt: "Onaangenaam"
Foto: VRT

Eerder deze week werden de luistercijfers van de Vlaamse radiozenders bekendgemaakt. Voor Radio 2 waren die cijfers een bittere pil om te slikken.

In één jaar tijd heeft Radio 2 3,7procent van haar luisteraars verloren. Voor het eerst duikt de radiozender onder 25 procent marktaandeel. Er werden het afgelopen jaar dan ook heel wat veranderingen doorgevoerd.

Op sociale media vroeg De Standaard waarom mensen niet meer naar Radio 2 luisteren. "Te veel Vlaamse muziek", klinkt het. Maar ook: "Te veel gebabbel en te weinig muziek". Eén persoon krijgt het bijzonder hard te verduren.

"Van de Veire en het gekakel. Zo simpel is het", klinkt het scherp. "Van de Veire heeft geen voeling met het publiek, bouwt er geen band mee op! Lijkt vol van zichzelf, als hij het maar leuk vindt", reageert nog iemand.

"Radio 2 heet nu Radio Van de Veire", merkt iemand op. "Peter Van de Veire maakt het onaangenaam om te luisteren", zegt nog voormalige luisteraar. "Door het gekwetter van Van de Veire, ik wil rustige radio 's morgens."

Meer nieuws

Meer nieuws

.