Peter Van de Veire barst in tranen uit bij afscheid MNM: "Dankjewel en een enorm diepe buiging"
COS
Peter Van de Veire barst in tranen uit bij afscheid MNM: "Dankjewel en een enorm diepe buiging"
Foto: MNM

Peter Van de Veire neemt na dertien jaar afscheid van radiozender MNM. Dat deed hij vrijdagochtend met een pakkende speech aan het einde van de laatste 'De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow'.

Op maandag 5 januari 2009 begon het avontuur voor Peter Van de Veire en zijn collega's. "Ik moet beginnen met de woorden van toen. Het had gesneeuwd en er zat een nieuwe radio bij. Wel, het heeft opnieuw gesneeuwd en de radio is er nog altijd bij. En da's zo'n mooi verhaal. Dat verhaal stopt niet", zegt Peter op MNM.

"Het was een verhaal waar mensen naar stonden te kijken als een pinguïn naar een slingeraap in het regenwoud, maar we zijn blijven geloven, met een enorm team, want dat is radio. Een dj is een team, elke dag weer. Dat team is blijven geloven dat dit nodig is. Dat dit iets is waar mensen deugd van hebben."

"MNM, voor mensen die jong van geest zijn, ook al zijn ze 50 en beyond. Een MNM die luistert, die steunt, die gelooft in jou. Wat er ook gebeurt, wie je ook bent. En dat team van deze ochtendshow, van heel MNM, van heel de VRT zelfs. Ik kijk op en zie ze staan. Amai", probeert Peter zijn tranen te verbijten. "Dankjewel, en een enorm diepe buiging."

Van blozende baby naar puberende tiener

Peter stipt de essentie van radio aan: het geluid, verhaal en warme contact tussen dj en luisteraar. "Het samen dansen met de muziek, de goeie dingen en de klote moeilijke dingen, het leven. Het gevoel van elke dag weer die dag te mogen pakken en te koesteren."

"Jij, lieve luisteraar, wow. Ook jij bent blijven geloven. Ik wil je daarvoor oprecht danken. Zonder jouw geloof in dit radiostation bestaat MNM niet, dus dank je. Deze Grote Peter Van de Veire Ochtendshow stopt bij MNM, MNM stopt niet", benadrukt Peter.

"Die licht prematuur blozende baby die ik dertien jaar geleden mocht vasthouden is een gezonde puber-tiener geworden, wispelturig, beetje acne op vervelende plaatsen, worstelend met een paar dingen in deze malle tijden, maar vooral met bruisend veel goesting en geloof in het nu en de toekomst."

Samen is echt alles

En dan is er de vraag die Peter steeds krijgt: 'En jij?'. "Ik ga me de komende tijd bezighouden met de mensen die ik graag zie en die er de voorbije dertien jaar voor hebben gezorgd dat ik dit kon en mocht doen. Mijn drie dierbare dochters", klinkt het terwijl Peters stem breekt. 

"Mijn zoon wiens leven vooral uit het woord 'nee' bestaat tegenwoordig, mijn lieve ouders die me altijd koesteren in de verte, m'n manager die me bijna laat geloven dat dit ook allemaal de moeite is en vooral mijn liefste vrouw voor altijd. Schat, amai, samen is echt alles."

"Lieve allemaal, we zijn hier maar één simpele keer. Beloof me dat je dat met elke vezel blijft geloven, blijf genieten, blijf de dag plukken. Opstaan met een glimlach en beseffen wat een gelukzakken we allemaal zijn", laat Peter nog weten. Zaterdag 2 april wil hij iedereen nog eens "spectaculair" bedanken met zijn spetterende Sportpaleis-show.

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.