Nadat fans van ‘Zomerhit’ geschrokken zijn: De reden waarom Metejoor en Pommelien Thijs niet genomineerd zijn
PMN
Nadat fans van ‘Zomerhit’ geschrokken zijn: De reden waarom Metejoor en Pommelien Thijs niet genomineerd zijn
Foto: Photonews

Maandag maakte Radio2 de genomineerden bekend voor ‘Zomerhit’. Er werd een lijst van 20 namen vrijgegeven. De grote finale is voorzien op 31 augustus.

De fans van ‘Zomerhit’ hebben al van zich laten horen na die nominaties. Zo vinden ze het heel jammer dat zowel Pommelien Thijs en Metejoor niet genomineerd zijn. Die laatste heeft met ‘Groot’ weer een hit beet.

Dat zowel Pommelien als Metejoor niet genomineerd zijn heeft te maken met het reglement. Daaruit blijkt dat enkel Vlaamse singleproducties in aanmerking komen die in de periode van 7 juni tot 5 juli 2024 zowel in de Ultratop100, alsook in de playlist van Radio 2 en/of MNM gestaan hebben.

Metejoor is niet genomineerd voor 'Zomerhit' omdat hij niet kan optreden tijdens finale

Dat is de reden waarom K3 al voor het derde jaar op rij niet genomineerd is. Pommelien Thijs haar manager verduidelijkt waarom ze niet genomineerd is. “Ze heeft dit jaar geen zomerhit uitgebracht”, zegt Lester Williams aan Het Laatste Nieuws.

Metejoor is ook niet genomineerd. Dat komt omdat hij andere verplichtingen heeft. Het reglement schrijft immers voor dat de artiesten beschikbaar moeten zijn voor één van de halve finales en de finale. “Hij heeft die dag al twee optredens en kan niet aanwezig zijn”, verduidelijkt zijn manager Hans Vrancken.

Meer nieuws

Meer nieuws

.