Maureen Vanherberghen reageert na schokkend incident met vlammenwerper: "Dat vind ik het ergste"

door: COS
Maureen en Loïc in 'De Verraders'
Afbeelding bron: VTM

Zaterdag vond het Gala van de Gouden K's plaats in Paleis 12. Aan het einde van de show ging het even helemaal mis voor Maureen Vanherberghen

Maureen Vanherberghen mocht met de Helden een award uitreiken. De winnaar wilden ze op een spectaculaire manier bekend maken. Zo nam Maureen een vlammenwerper vast. Ze stak zichzelf per ongeluk in brand. Bij Qmusic reageert Maureen op het ongeluk.

"Ik besef dat het er op tv heel heftig uitzag, veel heftiger dan dat het voor mij was", zegt Maureen. "Op die beelden lijkt het echt alsof mijn hele hoofd eraan is. Maar dat was gelukkig niet zo. Het enige wat ik had, was dat de haren die op mijn schouder hingen wat verschroeid waren. Maar verder heb ik niks aan mijn kleren, er is geen paillette verbrand of gesmolten."

"Eigenlijk wat ik het ergste vind, is: er loopt iets mis en dan lees je achteraf van die reacties zoals: 'Je moest je schamen.' Zo'n mensen heb ik dan toch even beantwoord. Als er iemand een accident heeft, is het eerste wat er gezegd wordt: 'Je moest je schamen.' Niemand doet zo'n dingen met opzet, dat gebeurt."

"Wij doen al tien jaar zo'n dingen en als het goed gaat, dan kraait er geen haan naar. En als het één keer fout gaat, dan zijn de aasgieren daar. Het jammere is, fouten gebeuren, je kan zoveel voorbereiden als je wil. Het is gewoon hoe je ermee omgaat. Ik heb vooral geprobeerd om rustig te blijven en geen paniek te zaaien", aldus Maureen.