Lotte Vanwezemael doet eerlijke getuigenis over zelfverminking door pesterijen
COS
Lotte Vanwezemael doet eerlijke getuigenis over zelfverminking door pesterijen
Foto: VRT NU

Lotte Vanwezemael vertelde al openhartig over haar pestverleden op de middelbare school. In 'Generation M: The Story of My Life' doet Lotte haar verhaal volledig uit de doeken.

Lotte Vanwezemael kwam vol goede moed en met beste vriendin Melanie (die we ook in 'Dancing With The Stars zagen) aan haar zij aan op de middelbare school. Meteen werd Lotte het mikpunt van pesterijen door enkele jongens in de klas.

"Ik haalde goede punten, maar ook qua uiterlijk: ik had nog een beugel, ik droeg vlechtjes, ik had nog broekkousen van K3 aan", herinnert Lotte zich. Ze werd zelfs fysiek belaagd door haar pesters. "Dat heeft mentaal en fysiek pijn gedaan", vertelt een openhartige Lotte in 'Generation M: The Story of My Life'.

Lotte ging haar gedrag en uiterlijk aanpassen, maar dat hielp niet genoeg om helemaal met het negatieve om te gaan. "Een andere manier die ik dan heb gevonden was door mezelf te gaan snijden, automutilatie", geeft Lotte erg openhartig toe. 

"Gaandeweg is het afgenomen omdat ik andere manieren had gevonden om die mentale pijn kwijt te kunnen. Dat was door te spreken met mijn ouders en op andere manieren steun te gaan vinden", laat Lotte nog weten.

Zit je met vragen? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

Meer nieuws

Meer nieuws

.