Lotte Vanwezemael begrijpt er helemaal niets van: "Boos en verdrietig"
COS
Lotte Vanwezemael begrijpt er helemaal niets van: "Boos en verdrietig"
Foto: Play4

Lotte Vanwezemael kennen we als Seksuolotte. Sinds kort is er een nieuw seizoen van de podcast-reeks 'Lotte Gaat Diep' gestart.

Wie Lotte Vanwezemael op Instagram volgt, kreeg vier dagen lang geen berichten van de seksuologe te zien. Instagram had besloten Lottes account te schorsen. Dinsdag was Lottes account eindelijk weer vrijgegeven. 

"Ik opende mijn Instagram en ik kon me niet meer aanmelden", zegt Lotte bij MNM. "Er stond: 'Je account is geschorst voor onbepaalde tijd. Als je binnen de 180 dagen dit niet aanvecht, gaat je account volledig verdwijnen, omdat je onze richtlijnen overschreden hebt.'"

Lotte begreep er niks van. Uiteindelijk ging het over het feit dat ze over seks heeft gepraat of zogezegd mensen heb aangezet tot seksualiteit. "Ik denk dat het de podcast met Herman (Brusselmans, red.) is geweest, waaruit ik een fragmentje had gedeeld."

"Ik vond het wel een beetje vervelend, want ik dacht: dit is mijn job. Er zijn zoveel fake profielen die seks aanbieden of veel verder gaan. Ik vond het wel een beetje jammer. Ik was boos, maar ik was ook heel verdrietig", vertelt Lotte bij MNM.

Lotte vocht de beslissing aan, maar dat zou lang kunnen duren. Uiteindelijk heeft iemand van de VRT een rechtstreeks contactpersoon aangesproken bij Instagram en was het snel geregeld. Alleen... Lottes profiel verdween woensdag opnieuw. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.