Jan Verheyen over BV’s van wie naaktbeelden gelekt zijn: “We hebben recht niet om zoiets te doen”
PMN
Jan Verheyen over BV’s van wie naaktbeelden gelekt zijn: “We hebben recht niet om zoiets te doen”
Foto: Photonews

De drie BV’s van wie naaktbeelden gelekt zijn krijgen ook veel kritiek te slikken. Een pak mensen vinden het hun eigen schuld dat het zover gekomen is. “Ze hadden nooit die beelden mogen versturen.”

“Mensen moeten zich realiseren dat het geen enkel verschil maakt of het nu over BV’s, collega’s of een meisje uit je klas gaat”, zegt regisseur Jan Verheyen in een reactie aan Dag Allemaal.

“Dit doe je gewoon niet, ook niet als het gaat om iemand die al veel aspecten van z’n leven gedeeld heeft met het grote publiek. Denk eens na. Hoe zou je het zelf vinden om jouw foto’s op het internet te zien circuleren?”

Dan hadden ze zo geen filmpjes moeten maken. “Da’s helemaal waar”, gaat Jan verder. “Maar wie is perfect? Vind ik dat verstandig, wat die mannen gedaan hebben? Nee, helemaal niet. Maar dat geeft ons geen reden om hen aan de schandpaal te nagelen. Mensen moeten dus stoppen met die beelden rond te sturen.”

Jan was zelf ooit nog programmadirecteur bij VTM. Wat zou hij gedaan hebben? “Er zijn geen strafbare feiten gepleegd, hé. Ik zou geen reden zien om in te grijpen. Dit is vervelend en gênant, maar daar houdt het mee op.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.