Het ziet er niet goed uit voor Sven Pichal: Onderzoek is afgerond en dit gaat er nu gebeuren
PMN
Het ziet er niet goed uit voor Sven Pichal: Onderzoek is afgerond en dit gaat er nu gebeuren
Foto: Photonews

Het onderzoek naar radiomaker Sven Pichal (44) is helemaal afgerond. Het is een zo goed als uitgemaakte zaak dat het parket hem zal vervolgen voor het bezit en verspreiding van seksueel kindermisbruik.

De bal rond Sven Pichal ging eind augustus aan het rollen. Hij liet toen weten dat hij stopte met zijn programma ‘De Inspecteur’ bij Radio 2 en dat hij ontslag nam bij de VRT. Hij werd verdacht van het verspreiden en bezitten van seksueel kindermisbruik. De gevallen radiomaker werd overgebracht naar de gevangenis, waar hij drie maanden zat opgesloten.

In november werd hij dan vrijgelaten met een enkelband, maar ook die is hij inmiddels alweer kwijt. Pichal is vrijgelaten onder voorwaarden. Er zijn veertien voorwaarden waar hij zich aan moet houden.

Het parket van Antwerpen laat weten dat de zaak is afgerond. “Wij zullen nu een eindvordering opmaken en daarna zal het dossier naar de raadkamer gaan”, legt woordvoerder Kristof Aerts uit aan Het Laatste Nieuws.

De raadkamer zal dan moeten beslissen of de gevallen radiomaker zich zal moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Dat lijkt zelfs al een uitgemaakte zaak te zijn.

Meer nieuws

Meer nieuws

.