Het noodlot slaat toe bij Rani De Coninck: "Wonden zijn plots pijnlijk opengegaan"
COS
Het noodlot slaat toe bij Rani De Coninck: "Wonden zijn plots pijnlijk opengegaan"
Foto: Instagram @ranideconinck

De trouwe Joe-luisteraar zal het wel opgevallen zijn: Rani De Coninck was de afgelopen weken niet te horen op de radio. In een brief aan collega Raf Van Brussel legt ze uit wat er aan de hand is.

Rani De Coninck schreef een brief aan Raf Van Brussel en vroeg hem om die maandagmiddag voor te lezen op radiozender Joe. Ze vertelt dat ze na twee weken ziek thuis op hete kolen zat om terug te keren, maar dat ze de pauzeknop nog even ingedrukt moet houden.

"Enkele maanden geleden sloeg in onze vriendenkring het noodlot toe en oude wonden zijn toen plots weer pijnlijk opengegaan", vertelt Rani. "37 jaar geleden verloor ons gezin een lieve dochter, zus, partner, moeder. Ik heb dat grote verlies nooit verzwegen", zegt de presentatrice.

"Ik vertelde altijd en overal dat ik voor twee leef en heel goed besef dat we elke dag naar het mooie en goede moeten blijven zoeken", bedenkt ze zich. "'There is always a reason to smile, find it', zo staat het bovenaan mijn Instagram-account. Wel, mijn liefste Raf, collega's en trouwe luisteraar, ik vind 'm even niet meer, mijn 'reason to smile'."

"Door het verlies bij onze vrienden een half jaar geleden kraakte de pijn van het verlies van mijn zus plots door mijn ziel. De wonde ligt nu helemaal open, maar ik wil het verdriet deze keer niet onderdrukken en de kwetsuur niet toedekken. Ik wil mijn kwetsbaarheid toelaten."

Natuurlijk wil Rani weer snel "plezante radio" komen maken. "Mensen blij maken, lachen om niets, ik doe dat het liefst van al, maar nu ben ik overvallen door verdriet van vroeger en plezier doet nu weer even heel veel pijn", aldus Rani De Coninck. We wensen Rani veel sterkte toe.

Meer nieuws

Meer nieuws

.