Aaron Blommaert krijgt raad van Kürt Rogiers: “Ik mag het niet onderschatten”

door: PMN
Lars ontmoet voor het eerst zijn zoon Raven in Familie
Afbeelding bron: VTM

Aaron Blommaert is een sympathieke 18-jarige jongeman die barst van het talent. Hij zingt, acteert bij Familie en vanaf 9 maart wordt hij dj bij MNM. Wij zijn benieuwd hoe hij dit allemaal ervaart.

Had je vroeger gedacht dat je op je 18de al zover zou staan in de showbizzwereld?
“Het is zot hoe alles in mijn leven loopt momenteel, maar ik vind het superfijn. Toen ik nog in het middelbaar zat vreesde ik soms toch voor de toekomst. Ik vroeg me af of het me zou lukken om direct aan de slag te kunnen gaan in de toch wel onzekere showbizzwereld. De kansen die ik krijg, grijp ik dan ook met mijn beide handen.” 

Zijn er mensen naar wie jij opkijkt op de radio?
“Door andere mensen op de radio aan het werk te horen, is de goesting om voor de radio te werken alleen maar gegroeid. Dan heb ik het over de klassebakken zoals Peter Van de Veire, maar evengoed Sander Gillis. Die maken enorm toffe radio, iets waarnaar ik ook wil streven. Op een leuke manier jezelf zijn binnen een show en leuke radio maken voor de luisteraars. Het lijkt mij een enorm toffe wereld.”

Jouw Familie-vader Kürt Rogiers heeft in het verleden ook radio gemaakt. Heeft hij je al tips gegeven? 
Kürt Rogiers presenteerde vroeger de Ochtendshow met Sven Ornelis. Hij heeft me heel eerlijk verteld dat radiowerk niet te onderschatten valt. Je moet heel veel zelf doen en alles ook goed voorbereiden. Hij voorspelt dat er een hele nieuwe wereld voor mij zal opengaan.”

“Kürt en ik praten eigenlijk met elkaar over vanalles en ook over ons privéleven. Binnenkort kan ik met hem ook ervaringen uitwisselen over het radiowerk. Dat vind ik heel fijn.”

Jouw radioprogramma start om 22 uur en stopt om middernacht. Ben jij dan een uitgesproken avondmens?
“Gelukkig heb ik niet zo heel veel slaap nodig om goed te kunnen functioneren. Ik kan zowel tot laat ‘s nachts blijven doorgaan en tegelijkertijd ‘s morgens vroeg opstaan. Ook wanneer ik bijvoorbeeld blijf slapen bij vrienden kan ik laat opblijven, maar ‘s morgens vroeg wakker zijn. Daar heb ik heel weinig last van, dat is niet voor iedereen weggelegd.”

“Ergens vind ik het altijd jammer als ik moet gaan slapen en de dag moet afronden. Het leven gaat al zo snel. Ik probeer het dikwijls nog wat te rekken. En als ik vroeg opsta, wil ik zoveel mogelijk uit die dag halen.”

Weet je al wat je gaat doen tijdens jouw radiomoment op MNM?
“We hebben een poule van verschillende dj’s bij MNM Late NIght. Dinsdag 9 maart ga ik eraan beginnen van 22 tot 24 uur. We hebben een vaste structuur die we volgen. Enerzijds ronden we de dag af en anderzijds is het voor sommige mensen een start om de nacht door te gaan. Ik ben blij dat ik op deze manier het radiomaken kan leren en ervaring opdoen.”