Sihame El Kaouakibi krijgt goed nieuws na alle beschuldigingen: “Heeft ze nog steeds recht op”
PMN
Sihame El Kaouakibi krijgt goed nieuws na alle beschuldigingen: “Heeft ze nog steeds recht op”
Foto: Photo News

Silhame El Kaouakibi heeft goed nieuws gekregen. Ze wordt gelinkt aan geknoei met subsidies.

Naar Sihame El Kaouakibi werd in 2021 een onderzoek gestart naar mogelijke fraude met subsidies voor haar vzw Let's Go Urban.

Ze stapte uit de Open Vld en verdween uit het Vlaams Parlement wegens ziekte, maar keerde recent terug om als onafhankelijke te zetelen.

Binnenkort, op 26 oktober, moet de politica voor de raadkamer in Antwerpen verschijnen. Die zal moeten beslissen of ze wordt doorgestuurd naar de rechtbank.

Het parket vraagt om El Kaouakibi haar politieke onschendbaarheid op te heffen. Daar komt binnenkort allicht meer nieuws over.

Betekent dit ook dat de politica geen loon meer krijgt? “El Kaouakibi zetelt als onafhankelijk parlementslid tot het einde van haar huidige mandaat”, legt onderzoeksjournalist Jonas Muylaert uit aan in Het Laatste Nieuws.

”Ze heeft het recht op een salaris en twee medewerkers tot 9 juni, de dag van de verkiezingen. Desondanks heeft ze al geruime tijd geen salaris meer ontvangen van het Vlaams Parlement.” 

“Dit komt doordat een rechter een bewarend beslag heeft gelegd op haar parlementaire inkomen, wat betekent dat haar salaris apart wordt gehouden en niet wordt uitbetaald. Er is ook bewarend beslag gelegd op haar woningen, waardoor ze deze niet kan verkopen.” 

“In principe is een dergelijk beslag drie jaar geldig, in april loopt dat af. Het is echter mogelijk dat tegen die tijd haar juridische situatie nog niet is opgehelderd. De kans is groot dat de curatoren zullen proberen om het beslag te verlengen.” 

“Dus hoewel ze in principe nog steeds recht heeft op haar parlementaire vergoeding, heeft ze al geruime tijd geen inkomen ontvangen en kan ze ook niet vrij beschikken over haar woningen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.