Gwendolyn Rutten heeft genoten van de lockdown: “Ook al was dochter soms niet te genieten”
COS

Gwendolyn is sinds mei 2020 geen voorzitster van Open Vld meer. Ze gaf de fakkel door aan Egbert Lachaert.

In Gazet van Antwerpen wordt Gwendolyn Rutten geïnterviewd door haar 17-jarige dochter Juliette. Zij maakte op 10-jarige leeftijd zelf de keuze om op internaat te gaan. Door de coronacrisis was ze opeens niet meer enkel in het weekend thuis.

“Het klinkt misschien een beetje raar, en uiteraard besef ik zeer goed de ernst van de situatie, maar ik heb ondanks de drukte en de verantwoordelijkheid toch ook een beetje genoten van de lockdown”, geeft de politica toe.

“Ineens had ik thuis opnieuw een nest. Ik genoot ervan om samen gezelschapsspelletjes te spelen en elke dag samen te eten. Ook al was jij soms niet te genieten, Juliette.” Zij was het natuurlijk niet meer gewoon om haar gezin zo vaak te zien.

“Mijn ouders waren er vroeger net altijd. Dan was ik blij om eens alleen te zijn. Je bent het gewoon om met je vriendinnen te zijn. Maar je hebt je goed aangepast. Al denk ik dat het nu wel tijd is dat de vakantie voorbij is, zodat je weer naar het internaat kan teruggaan en tijd kan doorbrengen met leeftijdsgenoten in plaats van met volwassenen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.