Geschokte Maggie De Block: “Gruwelijk wat ze met die coronapatiënten gedaan hebben in België”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Maggie De Block blikt terug op een moeilijk moment dat ze had tijdens de eerste golf van het coronavirus. Ze was geschokt door wat ze vernomen heeft. En dat alles gebeurde in ons land.

“Eén moment heb ik het moeilijk gehad tijdens de coronacrisis. Toen ik, helemaal in het begin, een reportage had gezien over de ineenstorting van het gezondheidssysteem in Noord-Italië”, legt Maggie uit in ‘De Morgen’. 

“Daarna heb ik geen tv meer gekeken. Dokters moesten kiezen of ze een jonge of oude patiënt behandelden. Mensen lagen op de gangen of zaten in rolstoelen met geïmproviseerde beademingstoestellen. En dat in Lombardije, een van de meest welvarende regio's van Europa, met topziekenhuizen en de beste longartsen.”

Er zijn ook verhalen dat coronapatiënten uit de woonzorgcentra niet in het ziekenhuis mochten. "Ik heb gehoord dat dit hier en daar gebeurd zou zijn, en dat is verschrikkelijk. Gruwelijk. “

“Er is nooit vanuit de overheid zo'n richtlijn vertrokken. Nooit. Ons systeem heeft de kracht om voor iedereen te zorgen. Wij waren écht verbaasd toen we dat hoorden."