Linde Merckpoel doet onthulling over 'De expeditie': "Verschrikkelijk"
LHX
Linde Merckpoel doet onthulling over 'De expeditie': "Verschrikkelijk"
Foto: Play4

Het eerste seizoen van 'De expeditie' was zo'n succes dat Play4 een tijdje geleden al aankondigde dat er een tweede seizoen komt. Dit keer is niet Groenland de setting, maar de snikhete Namibische woestijn.

Dit keer zijn het Frank Boeckx, Willem De Schryver, Janne Desmet, Tom Van Dyck, Nathalie Meskens, Omar Souidi, Flo Windey en Linde Merckpoel die zich in 'De expeditie' wagen aan een uitdagende tocht. Die gaat door de de Namibwoestijn, de oudste en ruigste woestijn op aarde.

Voor Linde Merckpoel was het een extra grote uitdaging: zij is namelijk een echte huismus. Toen ze op kot zat, vond ze het elke week weer moeilijk om thuis weg te gaan.

"Mijn ouders kwamen mij dan afzetten op zondagavond en ik moest altijd huilen", vertelt ze in de podcast 'Als de muren konden praten'. "Ik denk dat ik dat tot mijn 21ste gedaan heb, toen mijn ouders mij afzetten én toen ik op kot moest vertrekken."

"Ik ben een slechte afscheidnemer", verklaart ze. Dat merkte ze onlangs ook, toen ze vertrok voor de opnames van 'De expeditie'. "Amai, dat afscheid van Jef en de kinderen... Ik kon niet stoppen met huilen. Dat was echt verschrikkelijk."

Gelukkig bleef het verdriet niet duren. "Eens ik vertrokken ben, is het oké. Na drie minuten is dat prima en heb ik geen last meer van heimwee."

Meer nieuws

Meer nieuws

.