Gert Verhulst wil iets bijzonders kwijt over James Cooke: "Een bevrijding"
LHX
Gert Verhulst wil iets bijzonders kwijt over James Cooke: "Een bevrijding"
Foto: GoPlay

'De Verhulstjes' is al vele seizoenen lang ongelofelijk populair. Toch scheelde het niet veel of het programma was er nooit gekomen.

Gert Verhulst was vroeger bijzonder op zijn privacy gesteld. Camera's toelaten in zijn dagelijkse leven was voor hem ondenkbaar.

Dat bewijst een interview van VRT1 uit 2005. "Niemand hoeft te weten hoe mijn huis eruitziet of hoe mijn kinderen eruitzien", horen we hem daarin zeggen. "Dat is iets dat ik voor mezelf hou."

"Gelukkig heb ik ook de luxe dat ik me dat kan permitteren. Er zijn bijvoorbeeld veel Vlaamse zangers die in de bladen moeten staan om te overleven, omdat de mensen anders niet weten dat ze nog leven."

Op Radio2 confronteert Peter Van de Veire Gert met het fragment. Uiteraard vraagt hij ook hoe Gerts mening zo drastisch is kunnen veranderen.

"James Cooke heeft daar een belangrijke rol in gespeeld", onthult die. "Toen ik net met hem samenwerkte, vertelde hij soms dingen op tv waarvan ik dacht: maar James, wat vertel je nu?"

"Ik voelde dat dat voor hem een bevrijding was. Het is door hem dat ik meer dingen ben beginnen vertellen en opener ben geworden. En inderdaad, het is een bevrijding dat je niet meer van alles moet verstoppen voor de mensen."

De ommezwaai heeft dan ook een enorme impact gehad op hem. "Ik ben alleen maar gelukkiger geworden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.