'Zoveel verdienen BV's aan hun deelname aan 'De Slimste Mens' en 'The Masked Singer''
COS
'Zoveel verdienen BV's aan hun deelname aan 'De Slimste Mens' en 'The Masked Singer''
Foto: Instagram @play4_be

Op televisie zijn er programma's met bekende gezichten in overvloed. Maar wat verdienen die BV's nu eigenlijk om in die programma's op te duiken?

Gazet van Antwerpen ging op onderzoek uit. "De financiële afspraken die we met deelnemers in onze programma's maken, zijn vertrouwelijk", kreeg de krant van VTM, VRT en GoPlay te horen in een officiële reactie.

De krant ging op onderzoek uit. Zo blijkt dat er bij 'De Slimste Mens Ter Wereld' al jarenlang hetzelfde tarief gehanteerd wordt. Kandidaten blijken er een basiscontract van 375 euro per aflevering te krijgen.

"Maar afhankelijk van hun 'marktwaarde' en de overtuigingskracht die nodig is om hen aan boord te halen, kan daar nog over gepraat worden", zegt een anonieme bron aan de krant.

Monster

Een programma dat BV's meer geld oplevert, is 'The Masked Singer'. Zijn deelname als Monster leverde Bart Tommelein in het eerste seizoen 3.000 euro op. Dat schonk hij aan het goede doel.

'Dat bedrag blijkt het startbedrag. Per deelname komt er nog wat bij. "Al vertellen stemmen, die het tot in de laatste fase van de wedstrijd schopten, dat er niet wekelijks nog eens 3.000 euro op hun rekening werd gestort."

Meer nieuws

Meer nieuws

.