Zo aangrijpend wat Gilles De Coster besluit na het overlijden van zijn moeder
COS
Zo aangrijpend wat Gilles De Coster besluit na het overlijden van zijn moeder
Foto: Play4

Gilles De Coster kennen we als de immer sympathieke presentator van 'De Mol'. Op jonge leeftijd verloor Gilles een van de belangrijkste personen uit zijn leven: zijn mama.

Amper elf jaar oud was Gilles De Coster toen zijn mama op 39-jarige leeftijd overleed aan hartfalen. Ze liet vier kinderen na. Het overlijden heeft Gilles' leven getekend, maar hij heeft er zelf ook een bijzonder mooie kanttekening bijgemaakt.

Toen Gilles en zijn team tijdens de coronapandemie in Duitsland 'De Mol' opnamen, reed de presentator op een bepaald moment op de snelweg. Hij besefte plots dat hij op die dag exact even oud was als zijn moeder toen zij het leven liet.

"Ik wist: op deze dag van mijn leven is het voor mama gestopt. Ik geloof niet in een heilige insteek, maar qua toeval kon het wel tellen", citeert Het Nieuwsblad de presentator in 'Zomeravonden'.

In plaats van een droevige dag konden we daar dan iets cools, grappigs, leuks en liefdevols van maken.

Gilles stopte aan een tankstation en belde zijn toenmalige vriendin Flo, die intussen zijn vrouw is. "Na dat telefoontje heb ik besloten haar ten huwelijk te vragen. Dat heb ik gedaan op ouderjaarsavond, want mijn mama is gestorven op 1 januari."

Een jaar later trouwden Gilles en Flo. "Toen was het precies dertig jaar geleden dat ze stierf. In plaats van een droevige dag konden we daar dan iets cools, grappigs, leuks en liefdevols van maken. Voor mij klikte dat allemaal in elkaar."

Meer nieuws

Meer nieuws

.