't Is gebeurd! Alle deelnemers van 'De Slimste Mens' bekend: Van politici en Songfestivaltrots tot een mol en meest geliefde artiest van Vlaanderen
COS
't Is gebeurd! Alle deelnemers van 'De Slimste Mens' bekend: Van politici en Songfestivaltrots tot een mol en meest geliefde artiest van Vlaanderen
Foto: Play4

't Is gebeurd! De 34 kandidaten van het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens ter Wereld' zijn eindelijk bekend. Vanaf 16 oktober nemen deze kandidaten het tegen elkaar op in de populaire Play4-quiz:

De afgelopen maanden loste Erik Van Looy al de ene na de andere naam. Zo wisten we al snel dat stand-up comedians Alex Agnew (50) en Jade Mintjens (24) zouden deelnemen. Ook de deelnames van Annelien Coorevits (36) en Nathalie Meskens (41) maakte hij snel bekend. Ook Average Rob (31) en Robin Pront (37) werden snel aan de deelnemerslijst toegevoegd. Recent raakten ook de deelnames van scenariste en actrice Elisabeth Lucie Baeten (32) en Fien Germijns (28) bekend. Over de deelname van Toby Alderweireld (34) kon Erik als groot Antwerp-fan niet gelukkiger zijn.

Nu weten we ook wie hun tegenstanders worden. 'Roomies'-actrice Alhaam Teghadouini (26) en Laura De Geest (29) nemen het tegen elkaar op. Ook acteurs Charlotte De Bruyne (33) en Aimé Claeys (27), bekend van zijn rollen in '1985' en 'Onder Vuur', zijn erbij. Dominique Van Malder (47), Guga Baúl (37), Maureen Vanherberghen (35) en acteur en stand-up comedian Jeroen Leenders (45) lieten zich ook overtuigen door quizmaster Erik.

Hun concurrenten zijn: An Janssens (46), gevangenisdirectuer uit Antwerpen; Charlie Dewulf (29), regisseur en scenarist, ook bekend van hun deelname aan 'Celebrity MasterChef Vlaanderen'; Charlotte Adigéry (33), muzikant; Gert Verheyen (53), ex-voetballer en analist; Jacotte Brokken (30), weervrouw; K1D (32), rapper; Kelly Claessens (41), interieurarchitect, bekend van 'Blind Gekocht'; Manu Van Acker (24), radiopresentator en acteur en Vincent Voeten (35), politie-inspecteur en stand-up comedian.

Erik ging ook weer enkele deelnemers in Nederland sprokkelen. Zo kon hij muzikant, schrijver, zanger en fenomeen Joost Klein (25) naar België laten komen. Net als Soundos El Ahmadi (41), actrice, presentatrice en stand-up comedian. Ook componist en zanger Spinvis (62) tekent present.

De Mol in De Slimste Mens

Net als afgelopen jaren lukte het Erik overigens om politici te laten deelnemen. Petra De Sutter (60) is van de partij en ook Annelies Verlinderen (45), minister van Binnenlandse Zaken. Zij heeft lang getwijfeld over haar deelname aan 'Viva La Feta' en ook voor Erik was het geen sinecure om Annelies te overtuigen om naar DSMTW te komen, maar de aanhouder wint! Eerder dit jaar had ze een korte ontmoeting met paus Franciscus, dit najaar mag ze op audiëntie bij de quizpaus van Vlaanderen.

Er waagt opnieuw een mol haar kans in de quiz: gynaecologe Comfort Achuo (33), de meest recente Mol. Commy toonde zich in het laatste seizoen van 'De Mol' als een uiterst sympathieke, maar zeer doeltreffende saboteur. Haar tegenstanders in 'De Slimste Mens ter Wereld' beginnen nu al te zweten. Als blijvende herinnering aan 'De Mol' liet de gynaecologe een kleine cactus-tattoo zetten. Benieuwd welke tattoo ze zal zetten als aandenken aan DSMTW.

Eriks concurrentie voor beste lach

In mei nog op het Songfestival, binnenkort in 'De Slimste Mens'. Gustaph (43) vertegenwoordige met verve ons land op het afgelopen Eurovisiesongfestival, tourde de wereld rond met Hercules & Love Affair in een tourbus, en rijdt door heel Vlaanderen met zijn man die zijn merchandise verzorgt. Alle vragen over aardrijkskunde en verkeersborden zouden dus een makkie moeten zijn en alle andere antwoorden tovert hij zonder twijfel uit zijn hoge hoed.

Last but not least: ook zanger, drummer, gitarist, presentator en acteur Bart Peeters (63) gaat een het quizzen. Bart werd geboren met een gitaar in de hand en muziek in zijn hart. Of het nu gaat om The Radios, 'De Droomfabriek', 'Het Peulengaleis', 'Dag Sinterklaas', 'Mag Ik U Kussen' en nog zoveel meer: iedereen weet wie Bart Peeters is. Zelf beweert hij geen doorgewinterde quizzer te zijn, maar hij is wel een trouwe kijker van alle 'DSMTW'-afleveringen. Met zijn pretoogjes en vooral zijn legendarisch lachje hoeft hij zeker niet onder te doen voor het gegrinnik van Erik.

Meer nieuws

Meer nieuws

.