Big Brother Showbizzwatcher kritisch over ‘Big Brother’: ‘Daar slaan ze de bal volledig mis’
WVDS
Showbizzwatcher kritisch over ‘Big Brother’: ‘Daar slaan ze de bal volledig mis’
Foto: Play4

Het nieuwe seizoen van ‘Big Brother’ is vorige maand op Play4 gestart. Het is meteen al het derde seizoen waarbij Vlaanderen en Nederland de handen in elkaar slaan. De eerste bewoners zitten deze week al vier weken in het huis. Dat vraagt natuurlijk om een analyse van onze showbizzwatcher.

We zijn dan ook benieuwd hoe de huidige reeks het momenteel doet, want vooral in Nederland was de interesse ver te zoeken bij de kijkers vorig seizoen. “Ik was er dan ook niet zo zeker van dat Nederland nog een derde seizoen zou willen maken”, geeft onze showbizzwatcher eerlijk toe.

”En ook nu zien we in Nederland de kijkcijfers voor de eerste aflevering diep dalen in vergelijking met de eerdere seizoenen. Van 1,3 miljoen bij de première van het eerste seizoen, naar 586.000 voor het tweede en amper 356.000 voor het derde.”

Naast de interesse komt het programma zelf ook vrij traag op gang. “Bij dit seizoen was ik zeker de eerste weken als kijker minder geneigd om de livestream op te zetten dan bij de vorige seizoenen. De dynamiek in de groep was nog niet op punt, maar ook de vele streamlocks hielden me wat tegen om een kijkje te nemen in het huis.”

En dan heeft onze showbizzwatcher toch enkele punten van kritiek naar de programmamakers toe. Er is zelfs een onderdeel waar Big Brother volgens haar de bal volledig misslaat, meer daarover kan je bekijken in de video. Ook over de nieuwe manier van nomineren en het effect op de bewoners heeft onze showbizzwatcher een mening.

Meer nieuws

Meer nieuws

.