Redacteur stapt op bij programma van Gert Verhulst: “Gert vond dat niet nodig, dus nam ik ontslag”
PMN
Redacteur stapt op bij programma van Gert Verhulst: “Gert vond dat niet nodig, dus nam ik ontslag”
Foto: Play4

Gert Verhulst presenteert sinds maandagavond ‘De Tafel Van Vier’ op Play4. Het is nu al het meest besproken programma van deze week.

In de eerste uitzending was er een debat over woke. Daar viel ook regelmatig het n-woord, wat voor heel veel verontwaardiging zorgde.

Redacteur Elias Van Dingenen is al na één aflevering opgestapt. Hij haalt in een column in De Morgen uit naar Gert Verhulst.

“Om 20 uur moest ik met lede ogen aanschouwen hoe mijn baas op mijn eerste werkdag tijdens de live-uitzending het n-woord een dertigtal keer liet vallen. Ik vond het beschamend en onwezenlijk, zittend voor het grote scherm net buiten de debatstudio. Hoe wereldvreemd kun je zijn?”

Op de nabespreking, de dag nadien, verwachtte Elias een mea culpa van Gert. “Kennelijk vond hij het niet noodzakelijk om aanwezig te zijn bij de nabespreking van de tumultueuze eerste aflevering. Dus ik nam ontslag.”

Gert verontschuldigde zich wel aan de kijkers van het programma. Play4 reageert bij Het Nieuwsblad op de hele heisa.

“Beide partijen zijn in goede verstandhouding, na een open gesprek, uit elkaar gegaan. Het is altijd jammer als mensen vertrekken, maar iedereen heeft het volste recht om die beslissing te maken”, luidt het.

Meer nieuws

Meer nieuws

.