Peter Van de Veire in aanvaring met Gert Verhulst
COS
Peter Van de Veire in aanvaring met Gert Verhulst
Foto: Photonews

Peter Van de Veire won in 2018 'De Slimste Mens Ter Wereld'. 'De Allerslimste Mens' zal hij niet worden. Maandag moest hij al na één aflevering de duimen leggen voor Bart Cannaerts en Liesbeth Van Impe.

Peter Van de Veire deed tijdens 'De Allerslimste Mens ter Wereld' een opvallend verhaal uit de doeken. Zo werkte Peter tussen 1997 en 1999 bij Ketnet. Hij presenteerde er Studio.KET, de voorloper van Karrewiet. "Tot we Samson in twee gesneden hebben, toen was het gedaan", vertelde hij.

"Er was in Vlaanderen plots een stijging in het aankopen van sint-bernardshonden. Dat had volgens de ene of andere legende te maken met het feit dat die verwerkt werden in voedsel, in Chinese restaurants et cetera. Of het waar was of niet. We hebben daar een reportage over gemaakt", herinnerde hij zich.

Peter liep toen met Samson door de kantine van de VRT. "En dan zat de Aziatische opnameleider van 'F.C. De Kampioenen' met een bijl achter Samson. Het waren de jaren negentig, hè", benadrukt Peter. "Die hakte Samson in twee. We hadden chilisaus erin gedaan. Dat spatte zo een beetje."

"Het probleem was dat er ook kinderen van vijf zaten te kijken: 'Mama, mama, ze zijn Samson aan het vermoorden.' Gert Verhulst was not amused. Hij vond het niet woke", verwijst Peter naar de recente ophef rond Gerts uitspraken. "Dat was echt een rel tussen Studio 100 en VRT toen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.