Pedro Elias ontsnapt aan verschrikkelijk drama: "Tom Waes heeft mijn leven gered"
COS
Pedro Elias ontsnapt aan verschrikkelijk drama: "Tom Waes heeft mijn leven gered"
Foto: GoPlay

Pedro Elias zit donderdagavond in de jury van 'De Allerslimste Mens ter Wereld'. Hij vertelt een straf verhaal dat hij bijna niet had kunnen vertellen.

"Tom Waes, iedereen weet dat dat een genie is. Maar die heeft letterlijk mijn leven gered. Dat is geen grap. Ik was bijna dood", begint Pedro Elias zijn verhaal in 'De Allerslimste Mens ter Wereld'. "Maar jij bent elke dag bijna dood", merkt Erik Van Looy lachend op.

"Maar toen was hij echt bijna dood", beaamt Tom. "Het was verschrikkelijk, hè Tom. We gingen extreem duiken samen met Tom. Hij als ervaren duiker. Ik zat in zo'n pak waarvan ze de helm een kwartier moeten dichtbeitelen en dan had je zo'n zuurstofslang", vertelt Pedro.

Na een minicursus zette Pedro de helm op, alles ging goed. "En plots kreeg ik geen zuurstof meer. Ik wou teken doen, maar ik was vergeten wat het teken voor 'geen zuurstof' was. Dus ik doe van alles. Iedereen aan het lachen. 'Die is weer onnozel aan het doen.' En ik was aan het stikken."

Niemand deed iets, tot Tom riep: 'Godverdomme, die zuurstof staat niet open.' "Dan is hij supersnel naar de slang gelopen en heeft hij die opengezet", vertelt Pedro. "Dat was levensgevaarlijk. Zo sterf je gewoon. Niemand let daar op. Maar hij was nog niet in het water. Dat ben je er vergeten bij te vertellen", besluit Tom.

Meer nieuws

Meer nieuws

.