Jeroom na 'Boris' en het overlijden van zijn moeder: "Was ik anders nooit te weten gekomen"
COS
Jeroom na 'Boris' en het overlijden van zijn moeder: "Was ik anders nooit te weten gekomen"
Foto: Play4

Jeroom Snelders kregen we de afgelopen weken van een andere kant te zien. De cartoonist en 'De Slimste Mens'-jurylid trok met de assen van zijn overleden broer Boris naar Canada.

Canada was altijd de droombestemming van Boris geweest. Vierentwintig jaar na zijn dood wou Jeroom Snelders zijn broer uitstrooien op het mooiste plekje in Canada. Hij had van één iemand de zegen nodig: zijn moeder Louki. Zij overleed net voor de uitzendingen na een kort gevecht tegen kanker.

Toen Jeroom zijn moeder zijn idee vertelde schrok ze en zei ze dat ze erover zou moeten nadenken. Al snel besefte ze hoe mooi het kon zijn. "De gedachte dat Boris opnieuw center stage kwam te staan, vond ze leuk", zegt Jeroom in Het Laatste Nieuws.

Louki was erg betrokken bij de voorbereiding. Zo zocht ze samen met Jeroom naar foto's van vroeger en zag ze zijn vrienden van weleer terug. "Achteraf bekeken ben ik heel blij dat ik zo nog een heel kwaliteitsvol jaar met mijn moeder heb gehad", bedenkt Jeroom zich.

"Dat we nog gesprekken hadden die ik anders nooit met haar zou hebben gehad. Dat ik haar nog zoveel dingen heb gevraagd die ik anders nooit te weten was gekomen. Dat we nog zoveel herinneringen hebben opgehaald aan het leven van mijn broer, aan ons leven vroeger."

Meer nieuws

Meer nieuws

.