James Cooke heeft nieuws over 'Assisen': "Of er een tweede reeks komt?"
COS

De afgelopen weken was er op Play4 elke woensdag de nieuwe fictiereeks 'Assisen'. Volgende week krijgen de kijkers eindelijk te zien wie Samuel Indria vermoord heeft.

'Assisen' was de afgelopen jaren al een groot succes in het theater. Bedenker James Cooke kreeg dan ook groen licht van Play4 om van 'Assisen' een tv-reeks te maken. Het werd de eerste interactieve reeks. Meer dan 100.000 mensen hebben op GoPlay gestemd. Maar liefst 94 procent stemde 'onschuldig'.

Of er ook een tweede reeks komt? "Ik hoop dat. Fingers crossed. Ik hoop gigantisch hard dat dat kan en mag en dat Play4 gaat zeggen: 'Oké, let's do it'", zegt James bij Qmusic. "We hebben een gemiddeld aantal kijkers van een dikke 600.000 kijkers, met de rerun (de herhaling, red.) inbegrepen."

"Daar zijn wij echt supercontent mee. Dus laat ons hopen dat we nog een tweede keer mogen, want het is leuk om te zien dat zoveel mensen ook in die Facebookgroep zitten. Ga kijken op 'Discussiegroep Assisen', da's ongelooflijk hoe mensen tekeer gaan met ideeën en motieven. Wauw! Fantastisch om te zien!"

"Ik vind het tof als al die kijkers beginnen praten over die serie. Ik hoop dat het een tweede keer mag en kan. Maar daarvoor gaan we nog even moeten wachten. Je kent dat. Het hangt altijd af van de kijkcijfers. We moeten kijken wat de analyse gaat worden", aldus James Cooke.

Meer nieuws

Meer nieuws

.