James Cooke heeft geweldig nieuws aan te kondigen: "Trots!"
COS
James Cooke heeft geweldig nieuws aan te kondigen: "Trots!"
Foto: VRT

James Cooke zien we deze zomer niet op het televisiescherm. Achter de schermen is James echter druk aan het werk.

James Cooke en zijn team bereiden zich voor op een nieuw seizoen van 'James De Musical'. De opnames van het derde seizoen gaan volgende maand van start in het NTGent. Er worden musicals gemaakt van Tom Waes, Metejoor, Maaike Cafmeyer, Marc Coucke, Regi en de cast van 'FC De Kampioenen'.

Daarnaast zal James nog ergens verwacht worden. Er is namelijk heel goed nieuws voor de fans van de Play4-reeks 'Assisen': er komt een tweede seizoen. Meer nog: de opnames voor het tweede seizoen zijn zopas van start gegaan.

James en zijn productiebedrijf zijn verantwoordelijk voor de theaterproductie en de tv-reeks. Hij zal dus wellicht af en toe polshoogte gaan nemen. "Trots", klinkt het bij James op Instagram Stories. Op de castfoto herkennen we onder meer Willem De Schryver uit 'Knokke Off', Gene Bervoets en Inge Paulussen.

Opnames 'Assisen 2' gestartOpnames 'Assisen 2' gestart
Instagram @jamescooke1984

Vorig jaar was 'Assisen' een primeur voor de Vlaamse televisie. Het was namelijk de eerste interactieve televisieserie. In 'De balletmoord' was de kijker de grootste volkjury van het land. Aan het einde van het proces mocht de kijker oordelen over de schuld of onschuld van beklaagde Eveline Van Laecke.

Het tweede seizoen krijgt de naam 'De insulinemoord'. Wanneer de achttienjarige Luna Laeremans dood wordt aangetroffen in de stal van haar lievelingspaard geeft haar grootvader, ex-jumpingkampioen Dirk Dejager, toe dat hij zijn kleindochter om het leven bracht. Dejager, een diabetespatiënt, gebruikte naar eigen zeggen insuline om de depressieve Luna uit haar lijden te verlossen na een tragische val van haar paard.

De ouders van het meisje ontkennen dat hun dochter uit het leven wilde stappen. Zij beweren dat haar grootvader druk op haar uitoefende om als jumpingruiter de eer van de familie te verdedigen nadat zijn eigen carrière noodgedwongen beëindigd werd. Toen Luna die droom niet meer kon waarmaken, lukte het Dirk niet zijn zware teleurstelling te verbergen. Dirk Dejager wordt beschuldigd van moord met voorbedachten rade.

Meer nieuws

Meer nieuws

.