Grote schok in 'Extreme Makeover Vlaanderen': James Cooke kan zijn oren niet geloven
COS
Grote schok in 'Extreme Makeover Vlaanderen': James Cooke kan zijn oren niet geloven
Foto: Play4

In de zevende aflevering van 'Extreme Makeover Vlaanderen' gaan we op bezoek bij Anouchka in Moerbeke-Waas. ​ Ze woont er samen met haar zeven zonen in een klein huisje.

Het leven is niet mild geweest voor Anouchka en haar zeven zonen. Toen zoon Brandon twee jaar oud was, werd hij getroffen door een hersentumor. Twee andere zonen hebben mucoviscidose en een van hen lijdt aan zware diabetes. Bovendien staat Anouchka er ook alleen voor in de opvoeding van haar jongens.

Het huisje van Anouchka een upgrade geven blijkt een heuse uitdaging. De woonvertrekken zijn erg klein: samen in de keuken eten moet met klapstoeltjes en de zeven jongens slapen allemaal in dezelfde kamer. Bovendien kent het huis ook vochtproblemen, niet bevorderlijk voor kinderen met longproblemen.

De experts komen dan ook al snel tot het besluit dat het beter is om van nul te beginnen. "Het zal niet lukken om te vertrekken van een huis vol problemen. Er is gewoon niets om op verder te bouwen", zo stelt expert Tom. Er wordt dan ook beslist het huis te slopen.

In de plaats wordt voor een modulair gebouwd huis gekozen. Dat wordt volledig in elkaar getopt in een atelier en wordt vervolgens ter plekke geïnstalleerd. Zal dat wel allemaal lukken in zo’n korte tijdspanne? We komen het zaterdag 12 november te weten in 'Extreme Makeover Vlaanderen', om 20.15 uur op Play4.

Meer nieuws

Meer nieuws

.