Gillian uit 'Klopjacht' doet opmerkelijke onthulling: 'Dat was in scène gezet'

door: LHX
Gillian en Kevin
Afbeelding bron: Play4

Gillian en Kevin waren een van de duo's die het tot in de finale van 'Klopjacht' schopten. Net voor de eindmeet werden ze door de speurders gevat.

De afgelopen tijd is er wel wat kritiek gekomen op 'Klopjacht'. Niet alleen het flauwe einde, waarbij de speurders de finalisten opwachtten bij de helikopter, werd weinig enthousiast onthaald, maar ook kloegen kijkers dat sommige momenten in scène zouden zijn gezet.

Gillian en Kevin, die het hele programma hebben meegemaakt, weten hoe de vork precies in de steel zit. "Soms gebeurt iets zo snel dat de cameraploeg niet altijd kan volgen, waardoor het niet op beeld staat" zegt Gillian aan Flair.

Bij cruciale momenten is het belangrijk dat alles duidelijk in beeld wordt gebracht, en daarom wordt er regelmatig een retake gedaan. Een voorbeeld daarvan is de arrestatie van Lothar, die moest opnieuw gefilmd worden.

"Het blijft natuurlijk televisie hé", klinkt het. "Maar wij zijn zeker geen acteurs en we kregen geen script. Alles gebeurt spontaan en is echt, alleen, moet er soms eens iets herhaald worden in functie van het programma."

Tags Klopjacht