Verhulstjes Gert Verhulst zwaar verontwaardigd na heftige commentaar: "Misdaad tegen de mensheid"
COS
Gert Verhulst zwaar verontwaardigd na heftige commentaar: "Misdaad tegen de mensheid"
Foto: GoPlay

Het vierde seizoen van 'De Verhulstjes' is afgelopen. Een van de meest spraakmakende momenten vond al plaats aan het begin van het seizoen.

We troffen de Verhulstjes aan het begin van de reeks in het buitenverblijf in Saint-Tropez. Daar paradeerde Gert Verhulst in zijn veelbesproken Speedo aan het zwembad. Gert vertelde deze week over de Speedo-controverse.

"Het heeft heel veel stof doen opwaaien in Vlaanderen", citeert Mediacourant Gert bij 'Jinek'. "Er was een columnist in de krant die schreef dat het een misdaad tegen de mensheid was dat ik zo verscheen op tv. In een gerespecteerde krant."

"Toen dacht ik: ja, nu zou je mijn naam eens moeten veranderen door Eva Jinek. Dan zou het hele land te klein zijn", merkt Gert op. "Ik heb er met de hoofdredacteur over gesproken en die zei: ‘Ja, maar over mannen mag je dit soort dingen nog wel zeggen.'"

Volgens Gert was het een bewuste keuze om zich zo te laten filmen. "Er kwam zo echt kritiek vanuit een bepaalde hoek en dat heeft me echt..." Gert benoemt het ook als bodyshaming. "En toen dacht ik: nu moet je mijn naam in dat artikel eens veranderen door dat van een vrouw."

Meer nieuws

Meer nieuws

.