Gert Verhulst laat van zich horen na zware kritiek over 'De Tafel van Vier'
COS
Gert Verhulst laat van zich horen na zware kritiek over 'De Tafel van Vier'
Foto: GoPlay

Gert Verhulst en zijn talkshow 'De Tafel van Vier' zorgden onlangs voor commotie op sociale media. Dat gebeurde na een passage in het Play4-programma.

Gert Verhulst vroeg aan zijn tafelgasten of er een uitwisseling met Iran moet komen om Olivier Vandecasteele (die meer dan een jaar vastzit in Iran, red.) weer naar België te krijgen. Die vraag werd beantwoord met ja- en nee-bordjes. "Dit is toch niet te geloven", klonk het verontwaardigd.

In de podcast 'Achter De Schermen' reageert Gert. "Dat is uiteindelijk een kwestie waar onze regering ook ja of nee op zal moeten zeggen. Op zich is dat niet zo gek dat je die vraag stelt. En het beperkt zich niet tot het stellen van de vraag. Het is het in gang zetten van een debat", legt hij uit.

Gert laat de kritiek niet aan z'n hart komen. "Het is een debat dat niet alleen gaat over die bordjes, maar ook over persoonlijke conflicten die spelen. Het debat wordt tegenwoordig ook in gang gezet door één Tweet, die eigenlijk niet relevant is. Maar de pers neemt dat dan over en dan zijn we vertrokken."

Aan het einde van het debat werd bovendien verduidelijkt dat de kwestie niet met een simpele ja of nee beslist kan worden. "Heel veel reacties die je dan leest, daar kun je uit opmaken dat er heel veel mensen zijn die reageren zonder het gezien te hebben", besluit Gert.

Meer nieuws

Meer nieuws

.