Gert Verhulst klapt plots uit de biecht: "Maar dit blijft een geheim"
COS
Gert Verhulst klapt plots uit de biecht: "Maar dit blijft een geheim"
Foto: Photonews

Gert Verhulst was dinsdagochtend op radiozender Qmusic te horen. Hij kwam Dorothee Dauwe even vervangen in de ochtendshow met Maarten Vancoillie.

Op Qmusic werd de chatbot ChatGPT besproken. Maarten Vancoillie vroeg zich af of ze die vorm van kunstmatige intelligentie bij Studio 100 ook al durven gebruiken voor inspiratie. "Wij zijn durfals. We durven dat", lacht Gert Verhulst.

"Ik denk niet dat we het al voor verhalen gebruiken. Voor liedjes wordt het bij ons wel al gebruikt. Niet voor volledige songteksten, maar soms zit er zo'n zin in die alleen een computer kan verzinnen. Daar denk je van: dat is toch speciaal, dat had ik zelf niet bedacht."

Of nummers van 'Samson & Marie' of K3 deels het resultaat zijn van ChatGPT? "Dat blijft een geheim", zegt Gert. "Het wordt vaak gebruikt", zegt Gert nog. Zelfs in de dj-wereld.

"Viktor is onlangs op een schrijverskamp gegaan, want hij dj't en ze maken ook zelf nummers. En daar wordt het gebruikt, door alle tekstschrijvers eigenlijk", aldus Gert Verhulst.

Meer nieuws

Meer nieuws

.