Gert Verhulst heeft drastisch besluit genomen na ophef rond Plopsaland
COS
Gert Verhulst heeft drastisch besluit genomen na ophef rond Plopsaland
Foto: GoPlay

Studio 100 heeft deze week besloten om Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa, te ontslaan. Het ontslag komt er na getuigenissen over een toxische werksfeer.

Studio 100 kondigde het ontslag van Steve Van den Kerkhof na maandenlang beraad in een persbericht aan. En daar zal het ook bij blijven. Studio 100-topman Gert Verhulst is bijvoorbeeld niet van plan om het onderwerp in zijn Play4-show 'De Tafel van Vier' te behandelen.

"Nu is het heel simpel: er is een persbericht uitgestuurd. Wij kunnen, mogen en willen ook niet meer zeggen dan wat er in dat persbericht staat, omdat er ook niks anders te vertellen is", zegt Gert bij de HLN-podcast 'De Mediawatchers'. "Ik ga ook nergens anders daar iets over vertellen."

"Het zou ook raar zijn om dat zelf te behandelen, omdat mensen dan denken 'dat is niet objectief' of 'hij laat mensen aan het woord die hij wil'", bedenkt Gert zich. "Ik denk dat dit het zuiverste is: om het gewoon bij het persbericht te houden."

Mentaal welzijn

Een maand geleden reageerde Gert wel kort in 'De Tafel van Vier' op de zaak. "Het is zo dat er een intern onderzoek loopt en dat Hans (Bourlon, red.) en ik hebben afgesproken dat, zolang de resultaten daarvan niet bekend zijn, wij daarover niks communiceren. We moeten eerst weten wat er exact allemaal aan de hand is."

"Laat ons duidelijk zijn dat het mentale welzijn en de veiligheid van ons personeel, van zowel Studio 100 als van Plopsaland, voor ons heel belangrijk zijn. En je zult er nog van horen, maar je moet een beetje geduld hebben", aldus Gert Verhulst kort na de getuigenissen van (ex-)werknemers.

Meer nieuws

Meer nieuws

.