Geen goed nieuws voor Gert Verhulst: "Het was een ramp"

door: COS
Gert Verhulst in 'De Tafel van Vier'
Afbeelding bron: GoPlay

'De Tafel van Vier' zit erop. De talkshow met Gert Verhulst gaat al op zomerpauze, maar keert in september terug met een nieuw seizoen.

Na de paasvakantie keerde 'De Tafel van Vier' terug in een nieuw jasje. Zo was er de introductie van de terugkerende tafelspringers, maar werd het programma ook naar een later uitzenduur verschoven. Dat blijkt op vlak van kijkcijfers misschien niet de beste zet.

"Het is zo dat de programma's die later zitten eigenlijk heel veel last hebben van de programma's die ervoor zitten en met een kwartier of langer uitstel bekeken worden. Eigenlijk zijn de programma's voor je die vroeger trekkers waren de laatste jaren je grootste concurrenten geworden", vertelt Gert Verhulst in 'Mediawatchers'.

Must-see

"Als je het programma voor ons uitgesteld bekijkt, wordt het halfelf à elf uur. Voor veel mensen is dat laat. En wij zijn natuurlijk geen must-see, in die zin dat als je een aflevering mist je niet meer kan volgen", legt Gert uit.

De kijkcijfers zijn volgens Gert niet stabiel. "Vorige week hadden we een heel goede week. Deze week is lastiger met het Songfestival en voetbalmatchen. Dat is iets waar je je moet bij neerleggen."

"Soms schieten wij naar boven, soms naar beneden. Zoals gisteren, dat was een ramp wat de cijfers betreft. Maar kijkcijfers zijn niet alles voor dit soort programma's, je moet zien dat je een beetje relevant bent", aldus Gert Verhulst.