Gaat Erik Van Looy vanavond valsspelen in ‘De Slimste Mens’? “Ik moet nu echt gaan opletten”
PMN
Gaat Erik Van Looy vanavond valsspelen in ‘De Slimste Mens’? “Ik moet nu echt gaan opletten”
Foto: GoPlay

Vanavond starten we aan een nieuwe week van ‘De Slimste Mens’. Het wordt een speciaal begin van de week voor presentator Erik Van Looy. Hij ontvangt met voetballer Toby Alderweireld zijn grote idool.

Vandaag is een bijzondere dag voor presentator Erik Van Looy, aangezien hij zijn grote idool Toby Alderweireld (33) in 'De Slimste Mens' mag verwelkomen. Alderweireld zorgde in juni voor euforie bij de supporters van Antwerp door in de blessuretijd tegen Racing Genk een beslissend doelpunt te scoren. Na een wachtperiode van 66 jaar bezorgde zijn treffer Antwerp de langverwachte landstitel.

Van Looy, een fervent voetbalfan en trotse supporter van Antwerp, heeft nooit een geheim gemaakt van zijn bewondering voor Alderweireld. "Toby heeft het mooiste doelpunt ooit gemaakt," zegt een opgewonden Van Looy in Het Laatste Nieuws. "Het is ongelooflijk om mijn idool in de studio te hebben. Ik ben best nerveus."
(Lees verder onder de video)

Wat betreft de sterke punten van Alderweireld in de quiz, denkt Van Looy dat de voetballer met rugnummer 23 de regels goed kent. En zwakheden? "Die zijn er niet," lacht hij. Van Looy waarschuwt echter zichzelf: "Ik moet oppassen dat ik niet te toegeeflijk ben, gewoon omdat ik zo'n fan ben." Een knipoog naar het feit dat hij misschien verkeerde antwoorden zou kunnen goedkeuren, puur uit adoratie.

Het is duidelijk dat Erik Van Looy een enorme bewondering heeft voor Toby Alderweireld. Van Looy heeft altijd openlijk gesproken over zijn liefde voor voetbal en zijn steun voor Antwerp.

Meer nieuws

Meer nieuws

.