Floris uit Play4-programma 'Don't Worry Be Happy' belandt in de gevangenis
COS

Er is slecht nieuws over Floris uit het Play4-programma 'Don't Worry Be Happy'. De excentrieke Floris is in de gevangenis beland.

Floris uit 'Don't Worry Be Happy' zal een celstraf van één jaar en drie maanden moeten uitzitten. Dat laat de woordvoerder van het parket van Oost-Vlaanderen weten aan Het Nieuwsblad.

De celstraf heeft te maken met het weigeren te betalen van boetes. Zo kreeg hij onder meer een boete voor het onverzekerd rondrijden met vervallen nummerplaten. Door de boete niet te betalen treedt de vervangende gevangenisstraf in werking.

"Ik ken de context van de arrestatie niet, maar ik wist wel dat hij veroordeeld was tot een geldboete die hij niet wilde betalen. Hij verkoos nog liever te gaan zitten. 'Voor mij is dat als vakantie', zei hij", vertelt 'Don't Worry Be Happy'-maker Peter Boeckx aan de krant.

Volgens vriendin Irma zou Floris kunnen vrijkomen met een enkelband. Maar hij moet zijn straf uitzitten in het land waar hij het misdrijf heeft gepleegd, in België dus. Alleen woont Floris al een tijdje in Nederland.

Meer nieuws

Meer nieuws

.