Erik Van Looy zit met bijzonder lastig probleem: "Heb daar veel last van"

door: COS
Erik Van Looy in 'De Ideale Wereld'
Afbeelding bron: VRT MAX

Erik Van Looy is een van de meest succesvolle regisseurs van België. Op televisie is hij elk jaar natuurlijk ook enkele weken lang te zien in 'De Slimste Mens Ter Wereld'.

In de podcast 'Achter De Schermen' van Pieterjan en Jef van Supercontent kreeg Erik Van Looy deze week een vraag over iets wat de meeste 'De Slimste Mens'-fans waarschijnlijk wel eens is opgevallen bij Erik: het likken aan z'n lippen.

Jefs moeder heeft het vorig seizoen geturfd en het record was ongeveer 50 keer in één aflevering. "Dat kan. Meestal knippen we het nog weg. Ja, ik heb veel last van droge lippen", legt Erik uit.

"Ik drink ook heel veel om dat tegen te gaan. Dat was al zo de eerste keer dat ik op tv kwam, in de rubriek voor 'De Laatste Show'. Dat was toen ook een probleem dat ik te veel moest drinken en met die tong naar lucht hapte."

"Dan zeiden ze: 'We kunnen dat misschien oplossen. Je moet lychees eten.' Dat was dan opgelost. Alleen werd ik mottig van die lychees. Dus dat was geen oplossing. Ze zal ermee moeten leren leven", besluit Erik.