De Slimste Mens Erik Van Looy vindt het vreselijk bij 'De Slimste Mens': "Het angstzweet breekt je uit"
COS
Erik Van Looy vindt het vreselijk bij 'De Slimste Mens': "Het angstzweet breekt je uit"
Foto: Play4

Erik Van Looy presenteerde vorig najaar het jubileumseizoen van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. De beste deelnemers van de afgelopen seizoenen keerden terug in 'De Allerslimste Mens ter Wereld'.

Erik Van Looy zat in alle seizoenen van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Het eerste seizoen als kandidaat en de negentien seizoenen die volgden als presentator. Hij heeft al zowat alles meegemaakt in de populaire tv-quiz.

Het gênantste wat hij ooit heeft meegemaakt met een kandidaat? "Dat heeft wellicht te maken met een kandidaat die gevaarlijk dicht de 0 naderde", zegt Erik in de podcast 'Achter De Schermen'.

"Dan weet je niet wat er gaat gebeuren, hè. Als je op 0 seconden komt, kan je in principe niet meer doorspelen", merkt Erik op. Het is al één of twee keer gebeurd. "Sindsdien is er een veiligheidsmechanisme ingebouwd."

"Het is alle hens aan dek. Dat zijn gênante momenten. Je sterft als presentator. Niet alleen de presentator maar heel de machinerie erachter, de mensen die de spelcomputer bedienen en zo. Het angstzweet breekt je uit."

"Als je naar 20 gaat, dat is vreselijk. Ook voor die kandidaten zelf. Die moeten natuurlijk omhoog en moeten wel spelen. Dat wordt altijd gênant omdat je moet zeggen: 'Denk aan je tijd. Snel antwoorden.'"

Meer nieuws

Meer nieuws

.