Erik Van Looy heeft besluit genomen over 'De Slimste Mens': 'Zo lang wil hij nog doorgaan'
COS
Erik Van Looy heeft besluit genomen over 'De Slimste Mens': 'Zo lang wil hij nog doorgaan'
Foto: GoPlay

Op 16 oktober gaat het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens Ter Wereld' eindelijk weer van start. Erik Van Looy is er weer bij als de quizmaster van dienst.

In 'Zomeravonden' vertelde Erik Van Looy deze zomer dat hij het gelukkigst is, wanneer 'De Slimste Mens Ter Wereld' weer bezig is. Erik is intussen 61 en is al toe aan zijn twintigste reeks als quizmaster (in het eerste seizoen was hij kandidaat, red.).

Voor de start van het vijftiende seizoen vertelde Erik Van Looy in de krant Het Laatste Nieuws dat hij nog vijf jaar wou doorgaan met de quiz. "Heb ik dat ooit gezegd? Dat had ik niet mogen doen. Nee, ik vind het gewoon veel te plezant", zegt Erik aan HLN.

"Sommige mensen kijken uit naar hun verjaardag, Kerstmis of het Offerfeest, maar ik naar de start van 'De Slimste Mens ter Wereld'. Sterker nog, ik doe het ieder jaar liever. Het geeft me ook steeds minder stress en verschaft me gewoon vreugde."

"Eigenlijk hoop ik er nooit mee te moeten stoppen", geeft Erik toe. "Philip Freriks, de presentator van de Nederlandse versie, heeft net laten weten dat hij ermee stopt - hij is 79. Als het aan mij ligt, word ik tachtig in de studio van 'De Slimste Mens'."

Meer nieuws

Meer nieuws

.