Enorme domper voor Erik Van Looy: "Het licht ging meteen uit"
COS
Enorme domper voor Erik Van Looy: "Het licht ging meteen uit"
Foto: GoPlay

Erik Van Looy moet nog enkele maanden wachten voor hij weer 'De Slimste Mens Ter Wereld' mag presenteren. Deelnemen deed hij onlangs wel al.

Erik Van Looy was een van de deelnemers in het huidige seizoen van 'De Slimste Mens' in Nederland. Met vijf deelnames schopte hij het tot in de finaleweek. Maar na één aflevering is 't gebeurd, Erik moet naar huis. Hij had naar eigen zeggen een "off-day".

"Ik was in de finale helemaal niet ontspannen en wachtte tevergeefs op een vraag om hem een fatale tik te geven. En dan kreeg ik een vraag over priemgetallen. Het licht ging meteen uit", zegt Erik aan HLN. "Het wiskunde-trauma uit mijn jeugd bleek sterker dan mijn tv-ervaring."

"Misschien was ik ook net dat tikkeltje meer vermoeid. Door die oogoperatie, door de omstandigheden. Als je zo’n dipje hebt, moet je geluk hebben. Dat had ik dus niet. Slecht gespeeld en verdiend naar huis. Het einde van een heel mooi verhaal."

Al stopt het verhaal in Nederland niet helemaal voor de regisseur en presentator. Erik zal zijn zaalshow 'Verslaafd!' ook in Nederland brengen. Er staan al een tiental shows gepland. Daarnaast wordt Erik ook al voor verschillende Nederlandse talkshows gevraagd. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.