Drama in 'Over de oceaan': "Levensgevaarlijk"
LHX
Drama in 'Over de oceaan': "Levensgevaarlijk"
Foto: Play4

Voor alle deelnemers aan 'Over de oceaan' was de oversteek van de Atlantische Oceaan een onvergetelijke ervaring. Het heftigste moment gebeurde zonder twijfel tijdens hun twaalfde dag op de boot.

Om drie uur 's nachts krijgt de Polygala opeens een oproep van een ander schip, de Britse Charlotte Jane, dat zich dertien kilometer van hen vandaan bevindt. Hun roer is afgebroken en ze dobberen compleet stuurloos op de hoge golven.

Ze zenden een mayday uit, een signaal dat enkel mag gebruikt worden als er mensenlevens in gevaar zijn. De Polygala vaart er meteen naartoe. Aangezien het schip bomvol zit, kunnen ze de bemanning van de Charlotte Jane echter niet aan boord nemen. Gelukkig is er nog een ander schip, dat hen wél kan redden.

"Levensgevaarlijk", noemt kapitein Piet het voorval in Het Laatste Nieuws. De golven waren immers zo'n zeven meter hoog, wat het overstappen in een kleine sloep bijzonder moeilijk maakte. "Eén misstap en je ligt in zee", weet hij. "Zo'n noodgeval heb ik nog nooit meegemaakt."

Meer nieuws

Meer nieuws

.