Bijzonder straffe vaststelling bij 'De Allerslimste Mens': 'Volledig in scène gezet'
COS
Bijzonder straffe vaststelling bij 'De Allerslimste Mens': 'Volledig in scène gezet'
Foto: GoPlay

Donderdag werd de laatste reguliere aflevering van 'De Allerslimste Mens ter Wereld' gespeeld. Vanaf volgende week starten de finaleweken met de beste quizzers van het afgelopen seizoen.

Het was een opvallend beeld: Tom Waes naast Kobe Ilsen en Danira Boukhirss Terkessidis. Dat hadden we in 2015 al eens gezien. Het drietal speelde toen de finale met Tom Waes als uiteindelijke winnaar. Kobe strandde destijds op de derde plek, maar won dit keer de aflevering.

Dat betekende dat Tom en Danira de finale moesten spelen. Ze waren de hele tijd aan elkaar gewaagd, maar toch viel op dat Tom uit zijn normale doen was. Geen enkele grote stad van Zwitserland kunnen opnoemen? Heel vreemd, maar alles kan natuurlijk in the heat of the moment.

Maar dan gebeurt er iets vreemds. Met 41 en 40 seconden op de tellers beginnen Tom en Danira aan wat duidelijk de laatste vraag wordt. 'Wat zijn de laatste vijf films die Stanley Kubrick regisseerde?', klinkt die. In plaats van de gebruikelijke close-upbeelden, krijgen we nu plots een heel ander camerastandpunt te zien.

Danira weet dat het de laatste vraag is, maar blijft ijzig kalm en geeft de drie antwoorden die ze nodig heeft, in chronologische volgorde. Tom zien we een paar keer (vals verontwaardigd) met de handen voor z'n gezicht, alsof het ingestudeerd is.

Dat alles doet al concluderen: heel deze finale is volledige in scène gezet. Dat lijkt vervolgens ook te worden bevestigd, wanneer Tom het volgende zegt: "Er lijkt een vloek over de winnaars te rusten, maar ik moet eerlijk zeggen, in mijn geval is het niet echt een vloek", klinkt het.

"Ik heb mij super geamuseerd, ik heb een woelig jaar meegemaakt, met heel veel reizen. Dit geeft mij de kans om met mijn vrienden te gaan surfen. Hoe langer dat ik hier zat, hoe minder de kans was dat ik kon gaan surfen. Dus ik ben eigenlijk heel blij ook", besluit Tom Waes.

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.