Big Brother 'Big Brother' zorgt voor grote frustraties: "Ze houden er geen rekening mee"
COS
'Big Brother' zorgt voor grote frustraties: "Ze houden er geen rekening mee"
Foto: Play4

Op maandag 9 januari is 'Big Brother' opnieuw van start gegaan. We zijn al toe aan het derde seizoen 'België-Nederland'.

De afgelopen weken raakte er steeds meer informatie bekend over het nieuwe seizoen. Wat bij de meeste mensen de wenkbrauwen deed fronsen, was ongetwijfeld het uitzenduur van 'Big Brother'. Opvallend is dat er in Nederland en Vlaanderen voor een ander uitzenduur gekozen is.

In Nederland kunnen fans al om 20.30 uur naar de uitzending kijken op RTL 5. In Vlaanderen is er pas rond 22.00 uur tijd vrijgemaakt voor de uitzending. Er wordt immers voorrang gegeven aan programma's als 'The Sky Is The Limit', 'De Rechtbank', 'Bake Off Vlaanderen' en 'James De Musical'.

Op vrijdag is het door de filmprogrammatie zelfs wachten tot 22.55 uur. Waarom dan niet voor die programma's? Simpel: Gert Verhulst parkeert zich opnieuw elke weekdag op het blok van 20 uur met de talkshow 'De Tafel van Vier'. Op zaterdag is de 'Big Brother'-liveshow er wel al om 20 uur, net als vorig jaar.

In Vlaanderen is het dus best wel een hele aanpassing voor de kijker. Vorig jaar was 'Big Brother' er immers elke werkdag rond 19.35 uur. Voor velen was dat misschien iets te vroeg, maar uitgesteld kijken was dan een goed alternatief.

Wie graag uitgeslapen op het werk verschijnt, kan nu maar beter opteren voor de aflevering op GoPlay.be. Op de website verschijnt die immers wel al om 20.30 uur. Vervelend is daar dat je - door het ontbreken van een Chromecast-functie - aan een kleiner scherm vasthangt. 

Het mag duidelijk zijn dat SBS Belgium weinig rekening houdt met de lineaire tv-kijker. De afgelopen seizoenen was 'Big Brother' dan ook geen kijkcijfersucces. Het zorgde wél voor veel online verkeer. Er wordt dus haast volledig ingezet op de online kijker. Wellicht tot frustratie van het meer traditionele of iets oudere publiek.

Meer nieuws

Meer nieuws

.